Αισιοδοξία

Σήμερα το πρωί παρακολούθησα ένα μικρο θεατρικό της Γ’ τάξης δημοτικού του 12ου Δημοτικό σχολείου, που πηγαίνει η μικρή μου κόρη. Ήταν το παραμύθι Ο Ψαράς και το Χρυσόψαρο (μια μικρή ιστορία απληστίας)http://paramithi-paramithi.blogspot.gr/2010/02/blog-post_11.html. Επιλέχθηκε μαζί με τα τραγούδια «ένα νερό κυρά Βαγγελιώ» και «στου καιρού την ζυγαριά» ή πιο γνωστό ως «τρέχει το νερό στ’ αυλάκι» για να κλείσει μια διετία ενός προγράμματος με τίτλο «Σταγόνα-Σταγόνα/ Drop by Drop» τα στοιχεία του οποίου παραθέτω από την σελίδα της Δ/νσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
«Κατά τη διάρκεια της διετίας 2009-2011 σχολεία από έξι χώρες (Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ελλάδα, Πορτογαλία και Κάτω Χώρες) επεξεργάστηκαν το θέμα «Νερό και Πολιτισμός» μέσα από ένα πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης Comenius με τίτλο «Σταγόνα-Σταγόνα/ Drop by Drop». Από την Ελλάδα συμμετείχε το 12ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας.»
Πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν και το υλικό που συγκεντρώθηκε υπάρχουν στον σχετικό Σύνδεσμο
Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους Δασκάλους και τον Δ/ντη του 12ου Δημοτικού που μας δείχνουν ότι κάνουν την δουλειά τους με κέφι, χρησιμοποιούν τις δυνατότητες από Ευρωπαϊκά προγράμματα που υπάρχουν, διδάσκουν τα παιδιά μας χρήσιμα πράγματα για την ζωή τους (όπως αυτό το πρόγραμμα για την διαχείριση των υδάτινων πόρων) και τα μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά.

http://www.europeansharedtreasure.eu/detail.php?id_project_base=2009-1-IT2-COM06-06151

Advertisements

~ από stavarcfu στο Ιουνίου 13, 2012.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: